image

Breudijk 22

Harmelen, 3481LP

Ma - Za 8.00 - 17:00

Zondag GESLOTEN

Ilex Crenata Dark Green

Ilex Crenata Dark Green Kwekerij

Ilex Crenata Dark Green – de Ideale Buxus Vervanger

Terwijl de buxus langzaam uit de Nederlandse tuinen verdwijnt neemt de Ilex Dark Green haar plaats in. Al enige jaren verkopen wij deze buxusvervanger op onze kwekerij. De buxus wordt al lange tijd geplaagd door de rups van de buxusmot, deze plaag heeft zich als een olievlek over Nederland verspreidt. De snelheid, alsook intensiteit waarmee de rups van de buxusmot de plant consumeert kan er voor zorgen dat een buxus binnen enkele dagen verloren gaat.

Onze vaste kweker van de Ilex Crenata Dark Green; Ronald Stolwijk uit Boskoop verkoopt inmiddels ruim 2,5 miljoen planten per jaar. Toen hij rond 2008 de licentie op de Ilex aankocht had hij dergelijke volumes niet voorzien. Inmiddels kan nauwelijks aan de vraag worden voldaan.

Kwekerij Stolwijk heeft echter een lange weg moeten afleggen voordat dergelijke volumes geproduceerd konden worden; de Ilex stelt strenge eisen aan de kweek. Het heeft Ronald bloed, zweet en tranen gekost. De plant gedijt voornamelijk in zure grond; op onze kwekerij verkopen wij Tuinturf welke zeer goed geschikt is voor de Ilex Dark Green.

Hoewel de buxus bij uitstek bekend stond als de haag welke in elke vorm strak geknipt kon worden leent de Ilex Dark Green zich hier ook uitstekend voor. Wij verkopen de Ilex als struikje of bol in verschillende maten.

De Ilex Dark Green is een uitstekende vervanger van de buxus, hij is altijd groen, gaat slank op en groeit zeer compact. Dankzij deze eigenschappen is hij uitermate geschikt voor hagen.

Eens volgroeid kan de Ilex Dark Green circa 350 cm hoog worden. Op gunstige standplaatsen kan deze ook hoger groeien. Na het eerste jaar groeit de Ilex gemiddeld 25 centimeter per jaar. De snelheid waarmee het plantje groeit wordt door snoei bijna niet beïnvloed. Groei neemt op jaarbasis licht exponentieel toe zowel in de breedte als hoogte.

De Ilex Dark Green is een uitstekende vervanger van de buxus, hij is altijd groen, gaat slank op en groeit zeer compact. Dankzij deze eigenschappen is hij uitermate geschikt voor hagen.

De bladeren van dit buxus alternatief zijn altijd groenblijvend. Wij verkopen deze vanuit voorraad (mits beschikbaar) en zijn ook op bestelling verkrijgbaar, indien u grote aantallen van de Ilex Crenata Dark Green behoeft dan kunt u hiervoor het beste vooraf informeren bij dhr. Gert Pels; 0651334073 of g.pels@handelskwekerij-mn.nl.

X