image

Breudijk 22

Harmelen, 3481LP

Ma - Za 8.00 - 17:00

Zondag GESLOTEN

Hortensia Strong Annabelle – Snoei en Onderhoud

hydrangea-strong-annabelle-snoeien-snoei-handelskwekerij-midden-nederland

Hortensia Strong Annabelle – Snoei en Onderhoud

Hortensia’s zijn een grote en bekende groep bladverliezende tuinplanten. Menig tuin in Nederland heeft wel een Hortensia of zelfs meerdere. In de volle zon en met voldoende water bloeien de Hortensia’s in allerlei kleuren.

Hortensia’s zijn echter niet allemaal even sterk. Bij harde wind of regenslag willen stelen nog wel eens afknappen of verbuigen. Om deze reden is de Hortensia Strong Annabelle “uitgevonden”. De Hydrangea ‘Strong Annabelle’ is een verbeterende versie van de ‘gewone’ Hortensia Annabelle.

Om het maximale uit de plant te halen dient deze goed onderhouden te worden. Hieronder geven wij een aantal tips en aanwijzingen.

De Strong Annabelle bloeit op het jonge hout. De bloemknoppen worden pas in het voorjaar gevormd. Dit houdt in dat deze struik op een andere wijze gesnoeid dient te worden dan andere Hortensia’s welke hun (vaak nog onzichtbare) bloemknoppen vanaf augustus in het vorige jaar beginnen te ontwikkelen.

Het is aan te raden de ingedroogde bloemclusters in het najaar te laten zitten aangezien deze enige sierwaarde behouden. Dit geeft de Hortensia tevens de rust om de winter door te komen. Mocht u desalniettemin de hortensia iets bij willen snoeien zorg er dan voor dat de hoogte minimaal 60 centimeter blijft om bevriezing te voorkomen.

In het voorjaar, als de strenge vorst voorbij is mag de struik dan eindelijk gesnoeid worden. Hierbij hoeft u geen rekening te houden met de nachtvorst. U kunt dus halfverwege februari al beginnen met snoeien in een zachte winter. Let wel dat tijdens strenge winters deze periode kan opschuiven naar begin maart. Hierbij kunt u de Hydrangea tot 30 cm van de grond terugsnoeien.

Afhankelijk van de grondsoort kunt u de Hydrangea in het voorjaar / mid-zomer bemesten met organische mest. Bij zandgrond dient u het plantgat te verbeteren met compost en/of cocopeat, strooi dan onderin het plantgat een handvol koemest.

In de zomer dient u de Hydrangea voldoende zonlicht te gunnen en voldoende water te geven. Zorg hierbij dat uw grond niet teveel doorlaat en dat er geen struiken of bomen boven de Hydrangea hangen. Het is essentieel dat u bij het bewateren de bloemen mis houdt. Hierdoor voorkomt u dat de bladeren bruin worden.

Indien u een jonge plant koopt dan hoeft u deze de eerste twee jaar niet te snoeien. Op onze kwekerij hebben we de Hydrangea’s ruim op voorraad staan en worden door ons dan ook goed onderhouden. U kunt deze het beste in het voorjaar aanschaffen.

X