image

Breudijk 22

Harmelen, 3481LP

Ma - Za 8.00 - 17:00

Zondag GESLOTEN

Ons Nieuws & Interessante Artikelen

Ilex Crenata Dark Green Kwekerij

Ilex Crenata Dark Green – de Ideale Buxus Vervanger

Terwijl de buxus langzaam uit de Nederlandse tuinen verdwijnt neemt de Ilex Dark Green haar plaats in. Al enige jaren verkopen wij deze buxusvervanger op onze kwekerij. De buxus wordt al lange tijd geplaagd door de rups van de buxusmot, deze plaag heeft zich als een olievlek over Nederland verspreidt. De snelheid, alsook intensiteit waarmee de rups van de buxusmot de plant consumeert kan er voor zorgen dat een buxus binnen enkele dagen verloren gaat.

Continue Reading...

Voorjaarsbloeiers & Ligustrum Japonicum Texanum – Liguster

Ze zijn binnen! Onze voorjaarsbloeiers. Een ruim assortiment aan planten en struiken welke in het voorjaar al tot hun recht komen; denk hierbij aan Viburnum, Liguster, Ilex, Ceanothus en de Leucothoe.

Continue Reading...
buxusmot-buxus-vervangen-handelskwekerij-midden-nederland

Buxus Vervangen (Buxusmot)

Het is een herkenbaar gezicht in menig tuin de laatste jaren, de buxussen worden kaal, dor en gaan binnen zeer korte tijd dood. Dit alles wordt veroorzaakt door een relatief kleine doch (voor uw buxus) zeer gevaarlijke rups. Sinds 2007 verspreidt deze rups, in het Latijns beter bekend als Glyphodes perspectalis, zich gestaag door Europa.

Continue Reading...

Uw Tuin Winterklaar Maken Tips en Beplanting

Oktober is dé maand om uw tuin winterklaar te maken. Rond deze periode beginnen de meeste bomen, planten en struiken te vergrijzen en hun blad te verliezen. Gezien het feit dat de temperturen in oktober tot een aangenaam punt zijn gedaald wordt werken in de tuin een stuk aangenamer dan in de warme zomermaanden.

Continue Reading...

Potchyrsanten € 6,- Groot Formaat

Potchrysanten staan in het najaar prachtig in bloei en fleuren de tuin direct op. U zou uw chrysant ook op uw terras kunnen zetten op een zonnige plek.

Gedurende het najaar bloeit de chrysant van augustus tot november. Ze bloeien dan ook wanneer de meeste planten grijs en grauw worden. Wij hebben een grote variëteit aan kleuren; wit, roze, paars, rood en geel.

Continue Reading...

Nieuw in Ons Assortiment: “Spaanse Olea Europea”

Geef een Spaanse tint aan uw tuin met Olea Europea De "Olea Europea" is een boom van Spaanse origine. Deze olijfboom staat bekend om zijn oude gedraaide grijs grillige stam en zijn bekende vrucht "de olijf". De olijven van de boom zijn namelijk een heerlijke delicatessen en wordt tevens verwerkt tot olijfolie. Deze sterke olijfboom Continue Reading...

April & Mei – Mooie Voorjaarsbloeiers en Tips

Deze twee maanden hebben wij een prachtige selectie aan voorjaarsbloeiers voor u op onze kwekerij, denk hierbij aan peren, appel en perzikbomen, Viburnums, Oleanders en Ceanothussen.

Continue Reading...
hydrangea-strong-annabelle-snoeien-snoei-handelskwekerij-midden-nederland

Hortensia Strong Annabelle – Snoei en Onderhoud

Hortensia’s zijn een grote en bekende groep bladverliezende tuinplanten. Menig tuin in Nederland heeft wel een Hortensia of zelfs meerdere. In de volle zon en met voldoende water bloeien de Hortensia’s in allerlei kleuren.

Hortensia’s zijn echter niet allemaal even sterk. Bij harde wind of regenslag willen stelen nog wel eens afknappen of verbuigen. Om deze reden is de Hortensia Strong Annabelle “uitgevonden”. De Hydrangea ‘Strong Annabelle’ is een verbeterende versie van de ‘gewone’ Hortensia Annabelle.

Om het maximale uit de plant te halen dient deze goed onderhouden te worden. Hieronder geven wij een aantal tips en aanwijzingen.

Continue Reading...

Mooie Schalen met Tulpen, Crocussen, Sneeuwklokjes, Blauwe Druiven, Narcissen en Allium

De komende weken hebben wij een klein assortiment aan bloembollen welke wij in mooie schalen hebben ingepoot. Waaronder Crocussen, Tulpen, Sneeuwklokjes, Blauwe Druiven, Allium en Narcissen.

In het voorjaar komen alle bollen tot bloei en geven een prachtig gezicht. U kunt de schalen bijvoorbeeld op uw tuintafel of veranda zetten.

De schalen zijn ook leuk om cadeau te geven! De grote schalen zijn vanaf € 10,- en de kleine schalen vanaf € 7,50. Op is op.

Continue Reading...

X