image

Breudijk 22

Harmelen, 3481LP

Ma - Za 8.00 - 17:00

Zondag GESLOTEN

April & Mei – Mooie Voorjaarsbloeiers en Tips

April & Mei – Mooie Voorjaarsbloeiers en Tips

Voorjaar bij Olijfje het Groene Hart

voorjaarsbloeiers-april-mei-handelskwekerij-midden-nederland
Deze twee maanden hebben wij een prachtige selectie aan voorjaarsbloeiers voor u op onze kwekerij, denk hierbij aan peren, appel en perzikbomen, Viburnums, Oleanders en Ceanothussen.

U kunt al deze voorjaarsbloeiers bekijken op onze kwekerij waar u, begeleid door professioneel advies, uw tuin naar gelang kunt inrichten zodat deze in het voorjaar en de zomer vol met kleur staat.

U vindt een overzicht van enkele van deze voorjaarsbloeiers op onze “April en Mei” actiepagina welke u via onderstaande knop kunt vinden.

Ga Naar de April en Mei Actiepagina

De producten vormen een selectie uit ons assortiment welke wij tegen kortingsprijzen op onze kwekerij te koop hebben staan. Hieronder vallen voornamelijk producten die gebonden zijn aan de periode in welke de kortingsactie valt. Denk hierbij aan voorjaarsbloeiers of zomerplanten. U kunt alle producten bekijken, bestellen en afhalen op onze kwekerij onder begeleiding van professioneel advies.

Enkele Tips om uw Tuin Voorjaars-klaar te Maken

Door het lentezonnetje groeien sommige onkruidsoorten weelderig en zullen spoedig zaden gaan vormen welke zich weer kunnen gaan verspreiden. Wees verspreiding van het onkruid daarom voor en begin al vroeg met het verwijderen van onkruid.

Het voorjaar is tevens de ideale periode om planten / bomen die nog niet in de knop staan te snoeien. Hiermee bevordert u nieuwe groei en staat u tevens toe om dode / verzwakte takken te verwijderen.

Heeft u een gazon in uw tuin dan is het wellicht verstandig om deze te maaien gezien het feit dat gras al vrij snel weer begint met groeien. Na het maaien kunt u het beste de grond bemesten. Houdt hiermee rekening met het feit dat een gazon het beste vlak voor een regenbui bemest kan worden. Let wel dat u niet teveel mest gebruikt aangezien dit de grond kan verzwakken.

Voorjaarsbollen maken de border tot een vrolijk lentefestijn. Plant uitgebloeide narcissen, krokussen, hyacinten, tulpen en andere voorjaarsbloeiers die hun werk in huis al hebben gedaan daarom daarna buiten in de border.

Heeft u voorjaarsbollen die in huis uitgebloeid zijn? Plant deze dan in de border! Deze zullen volgend jaar prachtig opbloeien in uw tuin.

Als de temperaturen wederom gaan stijgen is het zaak om ondanks incidentele regenbuien uw grond en planten goed te bewateren. Dit kunt u het beste in de avond doen om verbranding van bladeren / bloemen te voorkomen.

X